Sağlıklı beslenme ve ileri teknoloji ürünleri şirketi Bayer, Türkiye’deki 60. kuruluş yıldönümünü nedeniyle 12 mart 2014 tarihli Divan hotelde basın toplantısı düzenleyerek gelecek projeleri hakkında bilgiler verdi.
Bayer Türk CEO’su Dr. Axel Hamann Türkiye’nin artan genç nüfusu yükselen ekonomi gelişen ülke olarak değerlendirdiği Türkiye’de yabancı şirket Ceo larında Türklerin yer aldığını Bayerden Yurt dışına çıkan Türk üst düzey yöneticileri hatırlatarak 8 bine yakın istihdam edildiğinin altını çizdi.
Dr. Axel Hamann şirketin Türkiye’deki yatırımlarını ve 60. yıl projelerini anlattı. Hamann toplantıda şunları söyledi, “Bayer 60 yıldır Türkiye’ye katkı sağlıyor. İstanbul’da üretime başladığımız 1954 yılından bugüne Türkiye’de yaptığımız yatırımların toplam değeri 300 milyon TL’yi buluyor. Ülkede ekonomik darboğazın olduğu 2002 yılında biz yeni genel merkez binamızı inşa ettik ve taşındık. Marmara bölgesinde iki modern üretim tesisimiz bulunuyor. Topkapı fabrikamızda bugüne kadar üç milyar kutunun üzerinde ilaç ürettik. Türkiye genelinde dokuz yerel ofisimiz bulunuyor. Bugün 1.300 çalışanımızla Türkiye’nin en büyük 150 şirketinden biriyiz. Yıllık ciromuz 1,23 milyar TL ve Türkiye sağlık sektöründeki en büyük beşinci şirketiz.”
Türkiye 'nin de bu ülkeler arasında iş hacmi olarak 18. sırada olduğunu belirterek, Türkiye Bayer içinde 2013 verileriyle 18.büyük pazar durumunda. Türkiye istikrarlı bir şekilde Bayer dünyasında her zaman ilk 20 ülke arasında yer alıyor. Biz Türkiye pazarının geleceğine inanıyoruz.Hedefimiz de devamlı bir büyüme çizgisi içinde olmaktır" dedi. Axel Hamann 60.yıl mesajı olarak da "Türk halkının Bayer ürünlerine duyduğu güvenden çok mutluyuz. Bu güven için çok teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.
Axel Hamann “Bayer Türkiye’ye katkı sağlamadı. Türkiye’nin de Bayer’e çok büyük katkıları oldu. Türkiye Bayer için çok önemli bir bölgesel üretim merkezi. 1989 yılında Türkiye’den yurtdışına ihracata başladık ve bugüne kadar 40’dan fazla ülkeye toplamda 30 bin tonun üzerinde ürün ihraç ettik. Öte yandan Türkiye Bayer için bir yetenek havuzu ve deneyim geliştirme merkezi oldu. Kuruluşumuzdan bugüne Bayer Türkiye’de 7 binin üzerinde çalışan istihdam etti. Ayrıca 40’a yakın Türk yönetici Bayer’in Türkiye dışındaki ofislerinde görev aldı.”
"60. yılımız vesilesiyle iki özel toplumsal proje planladık. Birincisi, TOG ile gerçekleştirdiğimiz ve hâlihazırda başarıyla devam eden Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin bir uzantısı olarak tasarlanan "Bilim Tohumları Ekibi'... ikinci özel projemiz ise " Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması'. Her iki projemizi de 2014 yılının "2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve Yenilik Yılı" olması sebebiyle Türkiye ve Almanya devletlerinin desteğiyle hayata geçireceğiz"dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre,Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle yürütülen Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin halihazırdaki etkinliklerine ek olarak tasarlanan Bilim Tohumları Ekibi projesi ile kırsal yerleşimlerde yaşayan çocukların bilim okuryazarlığının arttırılması hedefleniyor. Araştırma Bakanlığı ve Alman Büyükelçiliği'nin desteğiyle hayata geçirilecek. Gençlerin fen, matematik ve mühendislik konularına ilgisini yükseltmek amacıyla düzenlenen yarışma kapsamında, lise öğrencilerinden belirlenen başlıklarla ilgili projeler geliştirmeleri istenecek. Projeleri finale kalan öğrenciler, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı'nın desteğiyle organize edilecek bilim gezisi kapsamında Almanya gönderilecek.
Axel Hamann, Bayer’in 60. kuruluş yıldönümünü Türkiye toplumuna yeni katkılar sağlayarak kutlamayı amaçladığını açıkladı. “60. yılımız vesilesiyle iki özel toplumsal proje planladık. Birincisi, TOG ile gerçekleştirdiğimiz ve hâlihazırda başarıyla devam eden Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin bir uzantısı olarak tasarlanan ‘Bilim Tohumları Ekibi’... ikinci özel projemiz ise ‘Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’. Her iki projemizi de 2014 yılının “2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve Yenilik Yılı” olması sebebiyle Türkiye ve Almanya devletlerinin desteğiyle hayata geçireceğiz.”
Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle yürütülen Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin halihazırdaki etkinliklerine ek olarak tasarlanan Bilim Tohumları Ekibi projesi ile kırsal yerleşimlerde yaşayan çocukların bilim okuryazarlığının arttırılması hedefleniyor. Proje kapsamında, Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici versiyonu olarak tasarlanan bir araç, Türkiye’nin dört bir köşesinde, altmışın üzerindeki yerleşimi ziyaret edecek. 7 ile 11 yaş arasındaki çocukları hedefleyen proje; Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yanı sıra Alman Büyükelçiliği ve Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından desteklenecek. Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması; Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ve Alman Büyükelçiliği’nin desteğiyle hayata geçirilecek. Gençlerin fen, matematik ve mühendislik konularına ilgisini yükseltmek amacıyla düzenlenen yarışma kapsamında, lise öğrencilerinden belirlenen başlıklarla ilgili projeler geliştirmeleri istenecek. Projeleri finale kalan öğrenciler, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı’nın desteğiyle organize edilecek bilim gezisi kapsamında Almanya’ya gönderilecek. Bayer, Türkiye için özel olarak tasarlanan iki bilim eğitimi projesinin yanı sıra 60. yıl kutlamaları kapsamında, Kuruluş Yıldönümü Sergisi’ni 11-13 Nisan tarihlerinde Ankara’ya getirecek. Aslen, Bayer’in 2013 yılında kutladığı 150. küresel yıldönümü vesilesiyle geliştirilen ve geçen yıl İstanbul’da da sergilenen sergide; şirketin sağlık ve tarım ürünleri ile ileri teknoloji malzemeleri alanlarındaki inovasyonları anlatılıyor. 22 adet iki metre yüksekliğindeki kutudan oluşan sergideki her bir kutu, Bayer’in “Science For A Better Life” (Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim) mottosunun içindeki harfleri simgeliyor. Her bir harf ise, Bayer’le ilgili bir kavrama (enerji, bilim vb) tekabül ediyor.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder